Інтеграція "1С:Підприємство" з іншими базами даних, сайтами і додатками.
26.01.2017

Інтеграція "1С:Підприємство" з іншими базами даних, сайтами і додатками.

Інтеграція "1С:Підприємство" з іншими базами даних, сайтами і додатками.

Способи обміну:

  • Текстові документи;
  • DBF-файлами;
  • Com-з'єднання;
  • WEB-сервіси;
  • WEB-розширення;
  • XML;
  • Automation Client/Server;
  • Робота с HTML-документами;
  • Робота с файлами;
  • Макети ActiveDocument;
  • Робота з Інтернет;
  • Обмін даними.

Система "1С:Підприємство" є відкритою системою і надає можливість для інтеграції практично з будь-якими зовнішніми програмами і обладнанням на основі відкритих загальновизнаних стандартів передачі даних.

В системі "1С:Підприємство" є цілий набір засобів, за допомогою яких можна:

  • створювати, обробляти і обмінюватися даними різних форматів;
  • підтримувати різні протоколи обміну;
  • підтримувати стандарти взаємодії з іншими підсистемами.

Текстові документи

Вбудована мова системи "1С:Підприємство" дозволяє розробнику створювати, динамічно формувати і записувати текстові документи. Обмін даними з використанням текстових документів може бути одним з менш «ресурсномістких» способів організації взаємодії з іншими інформаційними системами.

DBF-файли

Механізм роботи з базами даних формату DBF призначений для забезпечення можливості маніпулювання ними безпосередньо з вбудованої мови системи "1С:Підприємство". Можливо практично будь-яке маніпулювання данимии.

COM-з'єднання

Основне завдання, яке вирішується за допомогою COM-з'єднання - забезпечення надійного і швидкого програмного доступу до даних системи "1С:Підприємство" з зовнішніх додатків.

Web-сервіси

Механізм Web-сервісів дозволяє створювати Web-сервіси в конфігурації "1С:Підприємство", а також взаємодіяти з веб-сервісами, опублікованими сторонніми постачальниками.

WEB-розширення

Web-розширення є окремим програмним продуктом і дозволяє вбудовувати доступ до даних "1С:Підприємство" в існуючі Web-сайти і Web-додатки, а так само створювати готові Web-додатки, що використовують інформаційну базу "1С:Підприємство".

XML

Система "1С:Підприємство" дозволяє організовувати інтеграцію з прикладними системами з використанням XML-документів, які є на сьогоднішній день загальноприйнятим засобом представлення даних.

Automation Client/Server

Основне призначення Automation-сервера "1С:Підприємство" - управління додатком системи "1С:Підприємство" з інших додатків і виконання дій аналогічних інтерактивним діям.

Робота з HTML-документами

Засоби роботи з HTML-документами дозволяють вбудовувати їх у форми прикладного рішення і виконувати їх редагування засобами вбудованої мови "1С:Підприємство".

Робота з файлами

"1С:Підприємство" засобами вбудованої мови надає доступ до функцій роботи з файловою системою. Ця можливість може бути використана при організації взаємодії з іншими інформаційними системами через загальні каталоги.

Макети ActiveDocument

Технологія ActiveDocument призначена для редагування документів зовнішніми по відношенню до "1С:Підприємство" редакторами.

Робота з Інтернет

Робота з Інтернет можлива безпосередньо з вбудованої мови "1С:Підприємство". Розробник може виконувати відправку і прийом листів електронної пошти, а також здійснювати обмін даними по протоколах HTTP (HTTPS) і FTP.

Обмін даними

Механізми обміну даними, реалізовані в технологічній платформі "1С:Підприємство", дозволяють створювати територіально розподілені інформаційні системи як на основі інформаційних баз "1С:Підприємство", так і за участю інших інформаційних систем, які не грунтуються на "1С:Підприємство".

Наприклад, можна організувати роботу головного офісу, філій та складів підприємства в єдиній інформаційній базі, або забезпечити взаємодію інформаційної бази "1С:Підприємство" з існуючою базою даних Oracle.



Повернення до списку